2108232963 6942452324 Βελβενδού 20, Κυψέλη katsantonis.dent@gmail.com
hero image

 

 
Βασίλειος Κατσαντώνης
Χειρουργός Οδοντίατρος

Με την προληπτική οδοντιατρική στοχεύουμε στην έγκαιρη διάγνωση νόσων του στόματος και την άμεση αντιμετώπισή τους, προλαμβάνοντας μεταγενέστερες και πιο επεμβατικές εργασίες.
Η εφαρμογή των βασικών αρχών της πρόληψης θα πρέπει να ξεκινάει από τη παιδική μας ηλικία με την εκπαίδευση των παιδιών και των γονέων στα μέσα στοματικής υγιεινής, την ανάλυση των διατροφικών συνηθειών, τις τακτικές φθοριώσεις και τα προληπτικά σφραγίσματα.
Η προληπτική οδοντιατρική επιτυγχάνεται με:

•    Φθορίωση
Κατά τη φθορίωση εφαρμόζεται τοπικά ,με τη βοήθεια δισκαρίων, ζελέ υψηλής περιεκτικότητας φθορίου πάνω στην επιφάνεια των δοντιών. Σκοπός είναι η ενίσχυση των δοντιών και η προστασία τους από την τερηδόνα.
Εφαρμόζεται προληπτικά σε ασθενείς χωρίς τερηδόνα, θεραπευτικά σε αρχόμενες τερηδονικές βλάβες αλλά και σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας. 

•    Κάλυψη οπών και σχισμών ή sealants
Η κάλυψη οπών και σχισμών  ή sealants επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός λεπτού στρώματος σύνθετης ρητίνης στις μασητικές επιφάνειες των δοντιών.  Στόχος είναι η πρόληψη της τερηδόνας στις περιοχές που είναι πιο ευπαθείς λόγω της κατακράτησης μικροβιακής πλάκας και της δυσκολίας στην εφαρμογή της στοματικής υγιεινής.